Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
10. redna seja občinskega sveta potekala na spremenjeni lokaciji
Datum objave: 2.7.2020

Člani občinskega sveta Občine Dobrova - Polhov Gradec so se po nekoliko daljšem premoru, ki ga je zahtevala epidemija koronavirusa, ponovno zbrali na seji v sredo, 3. junija 2020. Tokratna je bila že 10., potekala pa ni v sejni sobi občinskih prostorov kot običajno, temveč v avli Osnovne šole Dobrova, ki je zaradi svoje prostornosti omogočila upoštevanje priporočil zdravstvenih organizacij glede ohranjanja ustrezne varnostne razdalje.

Dnevni red je sestavljalo sedem točk. Prvo dejanje seje sta bila pregled prisotnosti in potrditev zapisnikov 9. redne seje in 1. dopisne seje občinskega sveta, na kateri so svetniki sprejeli Sklep o ukinitvi javnega dobra na nepremičnini, parc. št. 1221/7, k.o. Polhov Gradec, ter se seznanili z letnim poročilom o izvedenih ukrepih iz Lokalnega energetskega koncepta Občine Dobrova - Polhov Gradec.

Druga točka 10. seje, za katero je bil predviden pregled zaključnega računa proračuna občine za leto 2019, je bila umaknjena z dnevnega reda, podrobnejša razprava in obrazložitev pa sta zaradi posredovanja dodatnih gradiv prestavljeni na prvo naslednjo redno sejo. Tretja točka se je dotaknila sprememb in dopolnitev Pravilnika o sprejemu otrok v vrtec in plačevanju oskrbnine v naši občini, ki jih je predstavila predsednica Odbora za družbene dejavnosti Ana Zorc.

Občina je bolj aktivno pričela urejati lastno nepremično premoženje v letu 2015. Tako je vzpostavila evidenco občinske lastnine, ki se redno vzdržuje, hkrati pa pospešeno usklajuje zemljiškoknjižno stanje z dejanskim stanjem v naravi. Za to sejo pa so bili pripravljeni štirje sklepi, ki to področje urejajo. V nadaljevanju je sledila seznanitev z Letnim poročilom SU MIRED za leto 2019, kjer je besedo prevzel Dean Stepančič.

Šesta točka je bila namenjena pregledu Poročila o izvrševanju sklepov občinskega sveta, ki je minil brez razprave. V zaključku seje pa je župan najprej v številkah predstavil pretekle mesece zaznamovane z epidemijo: 40 000 € so znašali stroški za njeno obvladovanje. Župan se je zahvalil Slovenskim železnicam za donacijo zaščitnih mask, Nejcu Škofu in dobrovskemu župniku Janezu Kvaterniku za ponujeni prostor za samoizolacijo ter vsem ostalim, ki so ponudili svojo pomoč ter tako pomagali omejiti širjenje koronavirusa. Zagotovil pa je, da preteklo obdobje ne bo vplivalo na izvedbo načrtovanih projektov izpostavil je predvsem obnove cest, za katere se trenutno pripravlja javni razpis skladno s terminskim planom. Predstavil pa je tudi nove projekte ter svetnike seznanil s čim vse se vodstvo občine trenutno ukvarja.

Celotno poročilo o seji pa si lahko preberete v priponki.

 10. redna seja občinskega sveta.docx (23 kB)

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.